Blog

Saját kis szösszeneteim, szakmai és hétköznapi pillanatok vegyes életképei.

 

Nehéz téma a babák alvása, altatása. Szerencsére azonban olyan sok lehetőség van, hogy biztosan mindenki megtalálja azt a módszert, ami megfelel a család minden tagjának.

Minap az egyik kórházi szülészeti csoportban arról társalogtak az anyukák, hogy mit is tegyenek a szülészetre bevitt pakkba.

Az egész csecsemőkor fejlődési mérföldkövek sorozata. Viszonylag rövid idő alatt nagyon sokat fejlődik a kisbabád. Gondolj csak bele. Amikor megszületett a kicsi kincsed, csak feküdni tudott és mire eléri a másfél éves kort, egy aktívan mozgolódó, sőt járó, csacsogni kezdő kisgyermek áll veled szemben, aki önállóan tud étkezni.

Sajnos manapság is tartja magát az az elavult nézet, hogy a gyerekek nemi szervét kezelni kell. Normál esetben, tehát ha nincsen semmi kóros elváltozás (ezt születéskor megvizsgálják a kórházban, biztosan tájékoztatják róla a szülőket, amennyiben fennáll anatómiai eltérés), nincs szükség SEMMILYEN kezelésre. Ha a csecsemő tud rendesen pisilni,...

A várandósság kilenc hónapja alatt a kismamák igyekeznek felkészülni minden téren kisbabájuk fogadására. Ösztöneik segítik a fészekrakást, a szülésre hangolódást. A szülést követően a baba táplálása kerül a középpontba. Szerencsés esetben a szoptatás, mint az utód gondozásának természetes módja gond nélkül meg tud valósulni. Erre még nagyobb az...