Mi kerül a kórházi csomagba?

2021.01.25

Mi kerül a pakkba?

Minap az egyik kórházi szülészeti csoportban arról társalogtak az anyukák, hogy mit is tegyenek a szülészetre bevitt pakkba.

Nagyon hasznos kis eszmecsere folyt a jelenlegi járványhelyzet miatt. Hány táskába pakoljanak szét, külön a szülőszobai, külön a gyermekágyas motyókat. Milyen bugyit és betétet érdemes venni és ki hogy fog két napi adag ásványvizet felcipelni a császármetszést követően. Na ekkor került elő egy anyukától a következő kérdés:
- Milyen bimbó kiemelőt érdemes venni. Jöttek a remek tanácsok, melyik az igazán tuti, meg hogy hol a legolcsóbb és a keresztanyján is mennyit segített. Tíz segítőkész anyuka tizenegy különféle választ adott. Végül egy, azaz egy anyuka megkérdezte, miért is kell bimbókiemelőt vinni? Hosszas tanácskozást követően kiderült, hogy az eredeti kérdést megfogalmazó anyukának nem lesz szüksége ilyesmire valószínűleg, hiszen kiválóan kiemelkedő bimbója van.
Erre aztán jött a következő kiváló tanács, hogy de azért bimbóvédőt mindenképp vigyen mert az első néhány napon az tutira kelleni fog, mert ezer százalék hogy fel fog ázni a melle és csupa seb lesz. És persze hosszú tanácskozás következett a megfelelő bimbóvédőről. Őszintén elszomorodtam, hogy mennyire berögzülnek a tévhitek és mennyire nehéz átlépni ezeket a gondolatokat. Miután finoman jeleztem, hogy jó eséllyel a sikeres szoptatáshoz nem lesz szükség segédeszköz használatára, jól megkaptam a magamét. Nem bánom. A nagy célok a jó célok, és az én egyik célom, hogy eloszlassam ezeket a tévhiteket.